01 November 2023

Fish Jeon

Fish Jeon

 

Ingredients:

  • 1 white fish filet
  • 1/2 cup all-purpose flour
  • 2 medium eggs beaten
  • 1/4 tsp kosher salt
  • 1/4 tsp white pepper
  • 3 tbsp vegetable oil for frying

 

Steps:

  1. Rinse your fish filet whole then pat dry. Slice the fish. Spread the flour onto a small plate.
  2. Beat two eggs in a small bowl. Add the salt and pepper into the beaten egg mixture, and mix thoroughly.
  3. Heat 1 tbsp of oil on a non-stick skillet on medium heat.
  4. Dredge the fish filets individually with the flour, and shake off any excess. Then dip it into the beaten egg wash mixture, drip, and place the filets gently onto the hot skillet.
  5. Fry the fish pieces for about 2 minutes each side on medium low heat (total of 4 minutes, or until they are cooked to a beautiful golden brown).
  6. Repeat the same step with all the fish filets, until all of them are cooked.

Fish Jeon

 

Bahan-bahan:

  • 1 filet ikan putih
  • 1/2 cangkir tepung serbaguna
  • 2 butir telur ukuran sedang dikocok
  • 1/4 sdt garam halal
  • 1/4 sdt lada putih
  • 3 sdm minyak sayur untuk menggoreng

 

Cara Memasak:

  1. Bilas filet ikan Anda secara keseluruhan, lalu keringkan. Iris ikannya. Sebarkan tepung ke piring kecil.
  2. Kocok dua butir telur dalam mangkuk kecil. Tambahkan garam dan merica ke dalam campuran telur kocok, lalu aduk secara menyeluruh.
  3. Panaskan 1 sdm minyak pada wajan anti lengket dengan api sedang.
  4. Baluri filet ikan satu per satu dengan tepung, lalu kibaskan sisa tepung. Kemudian celupkan ke dalam campuran kocokan telur, teteskan, dan letakkan filet perlahan di atas wajan panas.
  5. Goreng potongan ikan selama kurang lebih 2 menit setiap sisinya dengan api sedang kecil (total 4 menit, atau sampai matang berwarna cokelat keemasan).
  6. Ulangi semua langkah yang ada hingga semua filet ikan selesai dimasak.