15 August 2023
How To: Juice a Lemon, Lime, or Orange
How To Juice a Lemon, Lime, or Orange The Right Way
If you’ve ever felt like you’re barely getting any juice out of your lemons,limes or oranges, this tip is for you. This simple trick is the best way to juice your citrus to get more out of them, and more juice is always better!
- Warm your fruit
Warming your lemons, limes or oranges before you juice them softens them and makes the juice easier to extract.To warm, remove any stickers and place the whole fruit in the microwave (do not cut). Heat for 20-30 seconds or until warm.
- Pre-roll your fruit
Roll the lemon, lime or orange on the kitchen counter using the palm of your hand and firm pressure for around 10 seconds. You are aiming to bruise the fruit and loosen up the juices inside, so press down firmly.
- Cut and juice
Cut the fruit in half. Juice using a citrus press or a reamer, squeezing firmly
Tips Memeras Lebih Banyak Air dari Buah Lemon atau Jeruk
Anda pernah merasa seperti hampir tidak mendapatkan jus atau mendapatkan sedikit air dari lemon / jeruk Anda? Gunakan tips dan trik ini! Trik sederhana ini adalah cara terbaik untuk membuat jus jeruk Anda mengeluarkan lebih banyak air.
- Hangatkan buah
Menghangatkan lemon, limau, atau jeruk sebelum dibuat jus akan melembutkannya dan membuat jus lebih mudah diekstrak. Untuk menghangatkan, lepaskan semua stiker dan masukkan seluruh buah ke dalam microwave (jangan dipotong). Panaskan selama 20-30 detik atau sampai hangat.
- Memarkan buah
Gulung lemon, jeruk nipis atau jeruk di atas meja dapur menggunakan telapak tangan dan tekan dengan kuat selama sekitar 10 detik. Anda bertujuan untuk memar buah dan melonggarkan jus di dalamnya, jadi tekan dengan kuat.
- Gunakan alat pemeras jeruk
Potong buah menjadi dua. Jus menggunakan perasan jeruk atau alat untuk membesarkan lubang, peras dengan kuat.