01 May 2023

Milk Marinating

A good marinade can take your chicken to a whole new level, adding in flavors and keeping your chicken super juicy! And one of the best-kept secrets out there is the milk marinade

A milk marinade will give you super tender chicken which melts in the mouth. This is because milk contains lactic acid, which breaks down muscle fibers in the meat. The best milky marinade for chicken is one that uses a fermented milk product, such as buttermilk or yogurt.

  1. Remove the skin from the chicken and divide it into portions.
  2. Place your chicken pieces in a bowl, container, or food-safe Ziploc bag. Season your chicken with salt and pepper well.
  3. Pour the milk over the chicken pieces, ensuring they are covered completely.
  4. Cover the bowl or seal the bag or container. Place the chicken into the refrigerator for at least 4 hours, or up to one day.

 


 

Merendam ayam dengan susu

Membumbui ayam akan menambah rasa menjadi lebih enak! Salah satu rahasia terbaik adalah dengan rendaman susu. Merendam ayam dengan susu akan menjadikan ayam super empuk bak meleleh di mulut. Ini karena susu mengandung asam laktat yang memecah serat otot pada daging. Susu terbaik untuk merendam ayam adalah yang menggunakan produk susu fermentasi, seperti buttermilk atau yogurt.

  1. Buang kulit dari ayam dan potong ayam bagi menjadi beberapa bagian.
  2. Masukkan potongan ayam Anda ke dalam mangkuk, wadah, atau kantong Ziploc yang aman untuk makanan. Bumbui ayam Anda dengan garam dan merica dengan baik.
  3. Tuangkan susu ke atas potongan ayam, pastikan tertutup seluruhnya.
  4. Tutup mangkuk atau segel tas atau wadah. Masukkan ayam ke dalam kulkas selama minimal 4 jam, atau hingga satu hari.