15 August 2023

Red & White Panna Cotta

RED & WHITE PANNA COTTA

 

INGREDIENTS

Red Layer:

  • 1/2 envelope unflavored gelatin
  • 3 tablespoons water
  • Fresh strawberry
  • 1 tablespoon lemon juice
  • 1/4 cup sugar

White Layer:

  • 3 leaves of gelatine
  • 400ml single cream
  • 100g caster sugar
  • 2 tsp vanilla bean paste
  • 400g Greek-style yogurt
  • 400g strawberries
  • 2 sprigs of mint

 

STEP 1

  1. Put the gelatine into a small bowl and cover with cold water. Pour the cream into a pan with the sugar and vanilla paste. Place on a medium low heat until the mixture just starts to bubble, then turn the heat off. Remove the gelatine leaves from the water and whisk into the pan until melted, followed by the yogurt.
  2. Once smooth and combined, pour into glasses or molds, cool, cover and leave to set in the fridge

STEP 2

  1. Sprinkle the gelatin into the water in a bowl and let sit until softened, about 5 minutes. Meanwhile, puree the fresh strawberry.
  2. Simmer the strawberry puree, lemon juice and sugar until the sugar is dissolved.
  3. Mix the gelatin into the strawberry mixture.
  4. Remove from heat, let cool, pour on top of the white layer.
  5. Serve with cut strawberry and mint.

RED & WHITE PANNA COTTA

 

BAHAN-BAHAN

Lapisan Merah:

  • 1/2 bungkus agar-agar tanpa rasa
  • 3 sendok makan air
  • Stroberi segar
  • 1 sendok makan jus lemon
  • 1/4 cangkir gula

Lapisan Putih:

  • 3 lembar gelatin
  • 400ml krim
  • 100g gula kastor
  • 2 sdt pasta vanilla bean
  • 400g greek yogurt
  • 400g stroberi
  • 2 tangkai daun mint

 

LANGKAH 1

  1. Masukkan gelatin ke dalam mangkuk kecil dan tutupi dengan air dingin. Tuang krim ke dalam panci dengan gula dan pasta vanila. Letakkan di atas api sedang sampai campuran mulai menggelembung, lalu matikan api. Keluarkan daun gelatin dari air dan aduk ke dalam panci sampai meleleh, diikuti dengan yogurt.
  2. Setelah halus dan tercampur, tuang ke dalam gelas atau cetakan, dinginkan, tutup dan biarkan mengeras di lemari es

LANGKAH 2

  1. Taburkan gelatin ke dalam air dalam mangkuk dan diamkan hingga lunak, sekitar 5 menit. Sementara itu, haluskan strawberry segar.
  2. Rebus pure stroberi, jus lemon, dan gula sampai gula larut.
  3. Campurkan agar-agar ke dalam campuran stroberi.
  4. Angkat dari api, biarkan dingin, tuang di atas lapisan putih.
  5. Sajikan dengan potongan strawberry dan mint.